درمان زخم مری
به طور کلی درمان زخم مری تفاوت زیادی با درمان زخم معده ندارد. بیمار مشکوک به زخم مری باید در اسرع وقت به یک متخصص گوارش مراجعه کند. روند درمان این عارضه معمولاً با تشخیص قطعی آن از طریق آزمایش عکسبرداری باریوم یا اندوسکوپی آغاز میشود. اگر وضعیت زخم مری به قدری شدید باشد که باعث سوراخ شدن و خونریزی از مری شود، بیمار با داروهای آنتیبیوتیک تحت درمان قرار میگیرد تا از بروز عفونت میکروبی معده جلوگیری و عوامل خطرزای بعدی برطرف شود.
درمان دارویی
برای درمان زخم مری ممکن است از داروهای آنتیبیوتیک همراه با داروهای سرکوبکننده اسید معده مانند اومپرازول (پریلوسک)، لانزوپرازول (پرواسید)، رابپرازول (اسیفکس)، ازومپرازول (نکسیوم) و پنتوپرازول (پروتونیکس) جهت کاهش تولید اسید توسط دیوارههای معده استفاده شود. از داروهای ضداسید مانند بازدارندههای هیستامین (H-2) نیز برای خنثی کردن اسید معده که به داخل مجاری گوارشی آزاد میشود، استفاده میگردد تا درد ناشی از زخم مری را کاهش دهد و موجب بهبودی سریعتر آن شود.
داروهایی که در بالا به آنها اشاره شد، به بهبودی زخم مری کمک میکنند، اما رفلاکس مزمن اسيد معده را شايد نتوان به راحتي درمان کرد. در نتيجه، ترشح مداوم اسيد معده به داخل مري باعث اختلال در روند بهبودي زخمهاي آن میشود. در چنین شرایطی به منظور جلوگیری از تماس بیشتر زخم مری با اسید معده میتوان از داروهای دیگری مانند سوکرالفیت استفاده کرد که به محل زخم مری متصل میشود و آن را در برابر مواد اسیدی محافظت میکند. به این ترتیب شرایط برای بهبودی سریعتر و مؤثرتر زخم مری فراهم میشود.
سلام. آیا مشاور تلفنی با آقای دکتر میسر است؟
سلام و احترام
از هفته آینده در سایت سلامت بدونمرز امکانت دریافت ویزیت آنلاین میسر خواهد شد.